Wednesday, July 29, 2009

3HARI 2MLM DI TIOMAN




lama betul tak update blog...lepas accident hari tu..rasa macam malas je nak menaip..ditambah pula dengan pendaftaran student baru yg kebiasaanya bisa membuat kepala sperti nak pecah...




baru2 ni join geng2 OCD gi tioman ....lepas berhempas pulas dgn student baru...kitaorg release tension kit kat pulau...

First time gi ni....kira ok la gak...keindahannya tak yah ckp la..memang cantik...tapi..seperti langkawi dan pangkor...keindahan pulau2 tersebut dicemari dgn najis arak yg mmg sudah bermaustatin lama di situ.

Berbagai acara telah disusun oleh ajk...termasuk pertandingan photography...aku yg mmg buta pasal kamera ni pun join la jugak...tak sangka lak boleh menang tempat kedua kategori people& events..gambar anak aku pakai google...



Ada 2 kenangan yg tak dapat dilupakan tioman hari tu.. ..kepala anak aku terhantuk kat kerusi simen masa kat marin park, Tekek...bayk jugak darah keluar...nasib baik ade dr. Jamal dan dr. Norlita...tapi tak lah serius sgt...dan juga kenangan ketika nak balik ke Mersing..hujan punya la lebat...jeti dah la takde atap...terpaksalah berlari dlm hujan menuju ke Bot sbb bot taknak tunggu da...habis lenjut belaka...dalam bot tu berjeruk belaka...dari bebudak sampailah ke org tua...hehh..bak kata Ijoy...ni mesti ada yg tak puas mandi laut....



kesimpulan...kalu ade org tanya ...nak gi lagi tak?..aku rasa mungkin dalam 5 atau 6 tahun lagi la...biar anak2 dah besar skit..sbb tioman ni mmg sesuai utk acara laut sahaje la...nak shopping2 tak de le...tak sama cam langkawi...



so..kalu nak gi dgn puas hati pastikan anak2 dah pandai bawak diri, org rumah pun boleh join snorkeling sekali...sbb depa tak dak aktiviti..nak shoping tak berapa syok...kalu bawak yg kecik2 ni...terbantutlah skit nak berseronok tu..

2 comments:

alberangque said...

Assalam mualaikum wr wbt
Bersantai bebenor kat Tioman
Salam ziarah kat blog awak
Lepas ini bolehlah ziarah selalu

ABUJAZARIEY said...

Wasslam...ape kabo pak itam...kome kat sini sihat2 jer...jemptlah selalu kt blog ni