Sunday, June 21, 2009

SEMOGA TABAH MENEMPUH DUGAAN




19hb jun 2009...aku sekeluarga diduga dgn suatu kejadian yang tidak disangka...sekelip mata sahaja...aku sekeluarga baru balik dari Bangi mengambil adik yang ingin mendaftar di Batu rakit...sebelum tu aku ke UM untuk mengambil tesis yg sudah diperiksa oleh Musyrif...selepas menziarah baby baru Abe, aminatul 'Ulya kami (2 buah kereta) pun brgegas balik ke lipis..sampai di Raub...hujan semakin lebat...

Aku mengekori sebuah HILUX dan HILUX tersebut memberi signal untuk kekiri lalu berhenti dan aku pun turut berhenti...tetiba..sebuah treler bawak tepung menyondol aku dari belakang dan aku pun tersondolah HILUX tadi...


Nasib baik keluarga aku tidak ade yg cedera...taklah kuat sgt sebab airbag tak keluar pun.. tapi WAJA aku..alahai...depan belakang kemek...

Aku bersyukur sebab family takde apa2...nasib baik rmh kakak dekat2 situ jer...bermlmlah aku di Raub dan esok terus balik kuantan dgn VIVA pinjam kakak aku...sbb WAJA dah sampai bengkel...

Pomen tu ckp...sebulan jugak baru siap...aduii...kena pinjam keta adik aku jugak le ni...

Biasalah...setiap kejadian sudah tentu ada hikmahnya...dan aku menerimanya sebagai salah satu ujian daripada ujian2 yang Allah telah tetapkan keatas diriku....

P/s: sepatutnya sekarang ni aku kena betulkan tesis aku spertimana yg telah musyrif aku semak...sbb kena cpt takut sibuk pulak bukak sem nanti...tp disbbkan masih terkejut dan mungkin trauma tak ilang lg...tesis tersebut elok jer terperuk dlm beg sepertimana aku terima dr musyrif aku...esoklah aku buat...

7 comments:

Hasmanizam said...

Waja ko merajuk sbb ko nak beli Exora tu....sabar la ye. Set2 waja kene kuat Iman..

Azam said...

Alhamdulillah. Seme selamat. Tunggu Exora la. Apa ? Grandis ? bagus jugak !!!

abdullahbukhari said...

Innalillah Zul!..tak pa janji semua selamat! claum insurance siapa..Hilux ke lori ke kereta mu?

Itu adalah dalil yang jelas mu kena pakai Exora ke, Livina ke..

ABUJAZARIEY said...

claim insuran lori...tp sbb nak cepat claim body aku punya dulu pastu claim balik kt lori....keta baru lagi tu...pakai dulu a...tahun dpn baru tukar...

ABUJAZARIEY said...

tunggu ust lah tuko ipsum dulu a....

abdullahbukhari said...

honda city ok dok?tapi itu cuma angan2 je,tapi memang itu kereta idaman..cita2 tinggi tapi pitih tak dok beb..

yusufjaafar said...

Kemalangan seperti itu mmg di luar jangkaan manusia. Satu cubaan dari Allah.
Manusia dicipta untuk diuji. Setiap perkara ada hikmahnya.