Thursday, July 30, 2009

WAJAKU, MUSIBAH, H1N1 DAN USTAZ AZHAR IDRUSS


Baru je ambik tgh tadi ….pomen kata tak de ape yg serius…enjin ok jer…aku test pun ok jer…mcm bawak kereta baru jer…Bau pun mcm keta baru…tapi kekok la skit…sbb dah hampir sebulan dok pakai auto…


Aku Tanya berape jumlah semuanya…amoi tu cakap lebih kurang 9ribu….oklah tu…bukan aku yg bayar…sekarang tgh tunggu dokumen utk bagi NCD aku ke Treler kurang asam yg langgar waja aku…



Semalam warga UIA kuantan dikejutkan dgn satu musibah akibat kematian seorang student dari kulliyyah CTS..akibat digilis oleh bas…ngeri jugak membaca kisahnya di harian Metro hari ni…beliau sebenarnya student aku…baru sem lepas masuk kelas tilawah…aku mmg ingat sgt student ni…sbb dia ni org Felda tersang, Raub, Pahang…so …org Pahang kt UIA kuantan ni boleh bilang dgn jari…sikit ngat… Apa2 pun semoga ruhnya ditempatkan disamping mereka2 yg beriman..


Semenjak dua menjak ni byk ngat accident yg melibatkan kenderaan berat…kejadian di Kulai dan di Maran…tak sanggup nak recall balik kisah tersebut…aku betul2 bersyukur kemalangan yg menimpa aku sekeluarga dulu taklah seteruk mcm di Kulai dan Maran….tak dapat nak dibayangkan kesedihan yg menimpa empunya anak , emak mahupun ayah yang terlibat. Pun begitu sebagai muslim..kita wajib akur bhw setiap kejadian ada hikmah yg tersirat..walaupun aku tahu betapa kesedihan yg sebegitu cukup meruntuhkan sebuah jiwa dan mungkin kalau terkena kpd aku..aku pun tak tahu bagaimana hendak menghadapinya…


Hari ni dan esok…student nursing kena kuarantin….H1N1….dgr cita suspek jer…tp dr. Norlita mintak mereka stop semua aktiviti…termasuklah kelas tilawah esok….so takde kelas le esok….

Akhirnya….dapat jugak masjid UIA Kuantan menjemput al-Fadhil Ustaz Azhar Idruss untuk member ceramah ..Program yg bertajuk “MENGGAMIT RAMADHAN BERSAMA USTAZ AZHAR IDRUS” akan berlangsung pada Selasa 11hb Ogos, lepas magrib… So…mintak heboh2kan lah perkara yg baik ni…InsyaAllah pihak masjid akan berusaha agar dapat mengikat al-Fadhil ustaz agar dapat meluangkan masa di UIA paling kerap sekali sebulan…

P/S: esok ade org nak upgrade avanza dia dari 1.3 ke 1.5.....

2 comments:

alberangque said...

Assalam mualaikum wr wbt
Dah cantik, bolehlah balik selalu
Bila nak tangkap patin
Petang tadi abang ajak ada datang pancing dengan kawan-kawannya tapi tak dapat pun.
Kalau nak ikan kena jalalah...

ABUJAZARIEY said...

Wassalam...mmg nak balik..tp lepas accident ni sibuk skit...maklumlah student baru daftar...mcm 2program...tk sempat nak balik..kul 9.30 ni karang ade rakaman takbir raya pulak....belum pose dah takbir dah....nanti a...sebelum pose ni InsyaAllah akan kome serang kolam ikan patin tu...krimsalam ke mak itam